Bescherming van vertrouwelijke gegevens

U vindt deze functie hier: PrivacyBescherming van vertrouwelijke gegevens

Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens kunt u uw persoonlijke vertrouwelijke documenten beschermen tegen toegang door onbevoegden en malware. Als vertrouwelijk of privacygevoelig worden bestanden beschouwd die persoonlijke gegevens over u bevatten en bij openbaarmaking uw privacy kunnen ondermijnen en uw identiteit kunnen onthullen. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Bescherming van vertrouwelijke gegevens is standaard ingeschakeld. Als u deze functie wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifbalk AAN en klikt u op Ja om de wijziging te bevestigen. De schuifbalk wordt rood en de tekst UIT wordt weergegeven. Het is raadzaam Bescherming van vertrouwelijke gegevens altijd ingeschakeld te laten.

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar in Avast Ultimate, Avast Premier en Avast Internet Security.

Uw gegevens scannen

Klik op Scan om te beginnen met het scannen van uw gegevens. Tijdens de scanbewerking wordt uw volledige harde schijf gecontroleerd, waaronder alle pagina's van elk document, en wordt er gezocht naar bestanden die vertrouwelijke gegevens bevatten. Hoeveel tijd het scannen in beslag neemt, is afhankelijk van het aantal bestanden dat op uw pc is opgeslagen. Klik op Scan stoppen om de scanbewerking te beëindigen.

De basisfunctionaliteit van Bescherming van vertrouwelijke gegevens is ook geïntegreerd in Slimme scan, een functie die kan worden uitgevoerd vanuit BeschermingAntivirusSlimme scan uitvoeren.

Scanresultaten bekijken

Wanneer de scanbewerking is voltooid, wordt er een overzicht weergegeven van de vertrouwelijke documenten die op uw pc zijn gevonden. Documenten worden in verschillende categorieën ingedeeld, zoals:

• Belastingdocumenten
  • Loonstrookjes
  • Aanstellingsbrieven
  • Vliegtickets
  • Reisdocumenten
  • Andere vertrouwelijke documenten

Deze documenten kunnen uw vertrouwelijke gegevens bevatten. Als malware en/of hackers erin slagen toegang tot deze documenten op uw pc te verkrijgen, kan uw identiteit worden gestolen en misbruikt.

Klik op een categorie om het scherm met details weer te geven. Als u een document wilt openen, klikt u op het voorbeeldpictogram naast de documentdetails.

Uw gegevens beschermen

U beschermt documenten als volgt:

1. Klik op Alles beschermen onder de lijst met categorieën.
  2. Klik op Gereed om de actie te bevestigen. In sommige gevallen wordt u gevraagd om aan te geven of een document moet worden beschermd.

Uw vertrouwelijke gegevens worden beschermd. Als een niet-vertrouwde toepassing, malware of gebruiker die niet is aangemeld bij uw Windows-account toegang probeert te verkrijgen tot uw beschermde bestanden, wordt de toegang geblokkeerd of wordt u gevraagd om te bevestigen dat de poging moet worden geblokkeerd.

U kunt een lijst met documenten weergegeven door te klikken op Documenten weergeven of uw pc opnieuw scannen door te klikken op Nu scannen.

Instellingen beheren

Klik op het pictogram in de vorm van een pictogram in de rechterbovenhoek om de instellingen van Bescherming van vertrouwelijke gegevens te openen. Op het scherm met instellingen kunt u de toegang tot uw vertrouwelijke documenten beperken tot eigenaren en auteurs, en u kunt een lijst bekijken van de geblokkeerde en toegestane toepassingen waarmee is geprobeerd toegang tot uw vertrouwelijke bestanden te verkrijgen. Meer lezen...

Problemen oplossen

Bescherming van vertrouwelijke gegevens wordt niet weergegeven in het gedeelte Privacy: controleer of u de nieuwste versie van Avast Ultimate, Avast Premier of Avast Internet Security gebruikt. Als u Avast wilt bijwerken, gaat u naar MenuInstellingenBijwerken en klikt u op Bijwerken in de sectie Programma.

Opmerking: deze functie is niet beschikbaar in Avast Pro Antivirus of Avast Free Antivirus.