Gamemodus

U vindt deze functie hier: PrestatiesGame-modus

Game-modus: verbetert de prestaties van uw pc wanneer u games speelt door de systeeminstellingen aan te passen en overbodige apps uit te schakelen die op de achtergrond worden uitgevoerd. In de gamemodus wordt automatisch gedetecteerd dat u een game speelt, zodat deze kan worden toegevoegd aan een lijst met games. Wanneer u games uit deze lijst speelt, wordt de gamemodus automatisch gestart.

De gamemodus is standaard ingeschakeld. Als u de gamemodus wilt uitschakelen, klikt u op de schuifregelaar AAN om deze op UIT te zetten.

Opmerking: de gamemodus wordt ondersteund in Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Handmatig vermeldingen voor games toevoegen

Als een game niet automatisch wordt opgemerkt in de gamemodus, kunt u handmatig een vermelding voor de game toevoegen.

Handmatig vermeldingen voor games toevoegen:

1. Klik op Game toevoegen.
  2. Selecteer uw game in de lijst of klik op Pad naar game selecteren en voer het bestandspad van de game in.
  3. Controleer in het venster dat verschijnt de naam en de locatie van de game en zorg ervoor dat Gamemodus activeren bij het starten is ingeschakeld. Zo wordt de gamemodus automatisch uitgevoerd wanneer u de game start.
  4. Klik op Opslaan.

Uw game wordt als tegel weergegeven op het scherm Gamemodus.

Vermeldingen van games bewerken

De vermeldingen van uw games bewerken:

1. Klik op de tegel van de vermelding die u wilt bewerken.
  2. Stel de volgende opties in:
    • Naam van game: klik in het tekstvak om de naam van de vermelding te wijzigen.
    • Locatie van game: klik in het tekstvak om het bestandspad van de game te bewerken.
    • Gamemodus activeren bij het starten: klik op de schuifregelaar AAN om deze op UIT te zetten als u niet wilt dat de gamemodus wordt gestart wanneer de game wordt gestart.
  3. Klik op Opslaan om uw wijzigingen te bevestigen.

Als u de vermelding voor een game wilt verwijderen, klikt u achtereenvolgens op Verwijderen en op Ja om de actie te bevestigen.

Instellingen voor de gamemodus beheren

Met de instellingen voor de gamemodus kunt u aangeven hoe de prestaties van uw systeem in de gamemodus worden geoptimaliseerd terwijl u games speelt. Klik op het pictogram in de vorm van een tandwiel om de instellingen te openen. Als u een instelling wilt inschakelen, klikt u op de schuifregelaar UIT om deze op AAN te zetten. Als u een instelling wilt uitschakelen, klikt u op de schuifregelaar AAN om deze op UIT te zetten.

• Automatisch nieuwe games toevoegen: games die nog niet eerder zijn uitgevoerd, worden automatisch toegevoegd aan de lijst met gamevermeldingen. Hierdoor wordt de gamemodus gestart wanneer u de game de volgende keer start.
  • Windows-updates onderbreken: Windows-updates worden tijdelijk uitgesteld.
  • Prestaties verhogen (voor laptopgebruikers): het energieschema met de hoogste prestaties wordt ingeschakeld.
  • Games voorrang geven: de prioriteit van games wordt verhoogd zodat u een game vloeiend kunt spelen, ook als er achtergrondprocessen worden uitgevoerd.
  • Geen onderbrekingen van Avast: pop-upvensters, meldingen en geplande scanbewerkingen van Avast worden tijdelijk uitgeschakeld.
  • Windows-meldingen uitschakelen: meldingen van Windows worden tijdelijk uitgeschakeld.

Klik boven aan het scherm op Terug om terug te keren naar het hoofdscherm van de gamemodus.