SecureLine VPN

U vindt deze functie hier: PrivacySecureLine VPN

SecureLine VPN is een virtueel privénetwerk (VPN). Een VPN functioneert als een privétunnel naar internet waarmee uw gegevens worden versleuteld en uw verbinding wordt beveiligd bij gebruik van een openbare wifi-verbinding, bijvoorbeeld in een café of op een luchthaven.

SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Opmerking: Er wordt een licentie voor SecureLine VPN geleverd bij Avast Ultimate. U kunt ook een los abonnement op SecureLine VPN nemen om het onderdeel in alle andere versies van Avast Antivirus te kunnen gebruiken.

Een licentie kopen

U kunt een licentie voor SecureLine VPN kopen op de website van Avast website of in Avast Antivirus:

1. Klik op het scherm SecureLine VPN op de schuifregelaar UIT.
  2. Klik op het geopende scherm op Nu kopen.
  3. Selecteer het gewenste abonnement.
  4. Voer de betalingsinstructies op het scherm uit.

Licentie activeren

Als u SecureLine VPN hebt aangeschaft via Avast Antivirus, wordt uw activeringscode automatisch geactiveerd. Als u Avast Antivirus na aankoop installeert, moet u MenuMijn licenties selecteren en de licentie handmatig activeren via het Avast-account dat is geregistreerd voor het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen, of door de geldige activeringscode in te voeren die wordt vermeld in het e-mailbericht dat u ter bevestiging hebt ontvangen.

Avast Antivirus herkent automatisch of de ingevoegde licentie bestemd is voor SecureLine VPN. Meer lezen...

Verbinding maken met SecureLine VPN

Als u verbinding wilt maken met SecureLine VPN klikt u op de schuifregelaar UIT op het scherm van SecureLine VPN, zodat deze op AAN wordt gezet. U kunt de SecureLine VPN-sessie beëindigen door op de schuifregelaar AAN te klikken om deze op UIT te zetten.

U kunt ook met de rechtermuisknop op het pictogram van SecureLine VPN in het systeemvak klikken en Koppelen of Verbinding verbreken selecteren.

Standaard brengt SecureLine VPN niet automatisch een verbinding tot stand wanneer u Avast Antivirus start. Klik op het pictogram in de vorm van een tandwiel op het scherm SecureLine VPN om de automatische instellingen te configureren, bijvoorbeeld SecureLine VPN laten inschakelen wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Meer lezen...

Opmerking: als er zich geen pictogram van SecureLine VPN in het systeemvak bevindt, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeen en controleert u of het selectievakje naast Pictogram voor SecureLine VPN weergeven in systeemvak is ingeschakeld.

Uw locatie wijzigen

SecureLine VPN maakt standaard verbinding met uw Optimale locatie, zodat de beste verbinding wordt geleverd op basis van uw geografische IP-adres en de servercapaciteit. Het kan handig zijn uw locatie te wijzigen om geolocatiebeperkingen te omzeilen of om toegang te verkrijgen tot uw favoriete inhoud terwijl u op reis bent.

Een VPN-locatie selecteren:

1. Klik op Locatie wijzigen.
  2. Selecteer de gewenste locatie door te klikken op het land waarmee u verbinding wilt maken. Als er een cijfer naast een land staat, kunt u het gedeelte uitvouwen en uit meerdere steden kiezen.
  3. Klik op Locatie wijzigen om de actie te bevestigen.

Opmerking: op locaties met de tekst P2P zijn peer-to-peerverbindingen mogelijk voor bestandsoverdracht.

De instellingen van SecureLine VPN beheren

Klik op het scherm SecureLine VPN op het pictogram in de vorm van een tandwiel om de volgende opties te beheren:

• SecureLine inschakelen bij verbinden met onbeveiligde wifi-netwerken: selecteer Automatisch inschakelen als u wilt dat SecureLine onmiddellijk wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk. Selecteer Vragen vóór inschakelen als u wilt dat er een melding wordt weergegeven voordat u verbinding maakt via SecureLine VPN.
  • SecureLine in het Windows-systeemvak weergeven: er wordt een pop-upmelding weergeven wanneer u verbinding maakt met SecureLine VPN of de verbinding daarmee verbreekt.

Alle instellingen van SecureLine VPN zijn standaard ingeschakeld. Als u een instelling wilt uitschakelen, klikt u op de groene schuifregelaar zodat deze rood wordt.

Problemen oplossen

Tijdens het gebruik van SecureLine VPN kunnen de volgende problemen optreden:

• Trage internetverbinding: een VPN versleutelt verkeer en gegevens voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit proces voor een iets tragere, maar veiligere internetverbinding zorgen.
  • Geen verbinding: in sommige gevallen kan SecureLine VPN geen verbinding tot stand brengen.

Als een van deze problemen optreedt, is het raadzaam de volgende probleemoplossingen te proberen:

• Wijzig uw locatie voor SecureLine VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties variëren per leverancier/fabrikant. Raadpleeg de documentatie van uw firewall-service voor informatie over het gebruik van een VPN. Firewall in Avast Premier en Avast Internet Security is al zodanig geconfigureerd dat SecureLine VPN een verbinding tot stand kan brengen.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt SecureLine VPN waarschijnlijk niet naar behoren.
  • Controleer of uw licentie van SecureLine VPN actief is. Ga naar MenuMijn licenties, en controleer of SecureLine VPN vermeld wordt onder Licenties op deze computer en dat de vervaldatum niet is overschreden.
  • Reactiveer uw licentie voor SecureLine VPN.
  • Start uw pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met SecureLine VPN.
  • Installeer het onderdeel SecureLine VPN opnieuw.

Opmerking: als een bepaalde server uitgeschakeld is of tijdelijk overbelast is, kan het zijn dat u wordt omgeleid naar een andere locatie voor SecureLine VPN.

SecureLine VPN opnieuw installeren

Voor het oplossen van bepaalde problemen kan het zijn dat u het onderdeel SecureLine VPN opnieuw moet installeren:

1. Ga naar MenuInstellingenOnderdelenSecureLine VPN.
  2. Klik op de pijl-omlaag om het gedeelte SecureLine VPN uit te vouwen en klik vervolgens op Onderdeel verwijderen.
  3. Klik op OK.
  4. Nadat het onderdeel is verwijderd, start u uw pc opnieuw en gaat u terug naar MenuInstellingenOnderdelenSecureLine VPN.
  5. Klik op Onderdeel installeren.