Scanresultaten

U vindt deze functie hier: BeschermingScans<geselecteerd scantype voltooien>

Als er bij een antivirusscan malware wordt aangetroffen, wordt er informatie over de gevonden malware weergegeven, samen met opties om deze te verwijderen.

Gevonden scanproblemen beheren

Als er bij de scanbewerking problemen worden gemeld, klikt u op de vervolgkeuzelijst bij een aangetast bestand om aan te geven wat er moet gebeuren:

• Automatisch: er wordt geprobeerd het bestand te herstellen. Als dit niet lukt, wordt het bestand naar de viruskluis verplaatst. Lukt dit ook niet, dan wordt het bestand verwijderd.
  • Verwijderen: hiermee verwijdert u het bestand voorgoed van uw computer.
  • Herstellen: de schadelijke programmacode wordt verwijderd als het bestand alleen gedeeltelijk is geïnfecteerd. Deze actie is niet mogelijk als de volledige programmacode uit malware bestaat.
  • Kluis: het bestand wordt in de viruskluis geplaatst zodat het geen schade kan aanrichten op uw systeem (aanbevolen).
  • Niets: de inhoud of locatie van het bestand wordt niet gewijzigd (niet aanbevolen).

Klik op Oplossen om de geselecteerde acties te starten.

Als u niet wilt dat Avast nu acties uitvoert, klikt u op Terug om het scherm te sluiten. U kunt niet-opgeloste scandetecties op elk gewenst moment beheren via BeschermingScansScangeschiedenis. Meer lezen...

Opmerking: Afhankelijk van uw scaninstellingen kan Avast automatische acties toepassen op bepaalde detecties.

Fout-positieve meldingen oplossen

Soms kan Avast een bestand of een programma van een onbekende bron als gevaarlijk markeren terwijl het in werkelijkheid veilig is. Dit type detectie wordt een fout-positieve of valse melding genoemd. U kunt fout-positieve bestanden melden aan Avast Viruslab voor nader onderzoek. Als u zeker weet dat een fout-positief bestand veilig is, kunt u het toevoegen aan uw scanuitzonderingen in InstellingenUitsluitingen. Meer lezen...

U kunt fout-positieve bestanden ook verzenden via de viruskluis.