Software bijwerken – instellingen

U kunt deze instellingen hier beheren: MenuInstellingenOnderdelenSoftware bijwerkenAanpassen

Op het scherm Instellingen voor Software bijwerken kunt u Software bijwerken in- of uitschakelen, ziet u een lijst met instellingen die u kunt aanpassen (afhankelijk van uw versie van Avast Antivirus) en kunt u de beginwaarden van de database van Software bijwerken herstellen.

Schakel het selectievakje naast Software bijwerken inschakelen in om toepassingen van derden up-to-date te houden. Met deze optie kunt u verdere instellingen beheren. Wanneer u wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op OK.

Instellingen beheren

U kunt de volgende opties aanpassen:

• Alleen beheerders mogen systeemproducten bijwerken: schakel deze optie in als u wilt dat alleen systeembeheerders systeemproducten kunnen bijwerken met Software bijwerken. Systeemproducten zijn toepassingen van derden die beschikbaar zijn voor alle gebruikers (of accounts) die dezelfde pc gebruiken. In de meeste gevallen zijn beheerdersbevoegdheden nodig om deze producten te installeren, te verwijderen of te wijzigen. Als u deze optie uitschakelt, mogen gebruikers die geen beheerder zijn (secundaire accounts die zijn ingelogd op uw pc) deze toepassingen ook bijwerken met Software bijwerken. Deze optie is standaard uitgeschakeld.
  • Updates automatisch downloaden (indien mogelijk) (alleen in betaalde versies van Avast Antivirus): schakel deze optie in om Software bijwerken toe te staan beschikbare updates voor software van derden automatisch te downloaden. U kunt zo tijd besparen. Omdat automatische downloads worden uitgevoerd wanneer het systeem niet actief is, is het effect op uw onlineactiviteiten minimaal. Deze optie is standaard ingeschakeld.
  • Automatisch bijwerken (indien mogelijk) (alleen in Avast Ultimate en Avast Premier): schakel deze optie in om toe te staan dat gedownloade updates voor software van derden automatisch door Software bijwerken worden geïnstalleerd. Automatische installaties worden uitgevoerd op de achtergrond. U hoeft hiervoor niets te doen. Voor deze optie moet u eerst de optie Updates automatisch downloaden (indien mogelijk) inschakelen. U kunt deze bewerking ook uitvoeren door naar het scherm BeschermingSoftware bijwerken te gaan en op Automatische updates te klikken. Deze optie is standaard uitgeschakeld.
  • Meldingen (pop-upberichten) ingeschakeld: schakel deze optie in als u wilt dat er een melding wordt weergegeven wanneer er een software-update beschikbaar is of een update is voltooid. Deze optie is standaard ingeschakeld.

Problemen oplossen

Beginwaarden van database herstellen (probleemoplossing): klik op de pijl-omlaag om dit deelvenster uit te vouwen en klik vervolgens op Beginwaarden van database nu herstellen om de beginwaarden van de database te herstellen, wanneer:

• In Software bijwerken ongeldige gegevens worden weergegeven, zoals een onjuiste versie van een toepassing.
  • Er een installatiefout optreedt voor een toepassing.